20 års-jubileum!

2011 er et stort år for Ungdom mot EU, eller rettere sagt er Ungdom mot EU store i 2011. Vi er ferdige med tenåra – den 17.februar fyller nemlig Ungdom mot EU 20 år.

Det har vært mye spenning i årene som har gått og høydepunktet var uten tvil den 28.november 1994. Etter måneder og år med intens kamp var det stort for ungdommen å overvære valgvaken og se at pilen bikket over til nei-siden, og ikke minst at den forble
der. Jeg tror alle som har vært aktive i Ungdom mot EU etter 94 har (hvertfall til en viss grad) vært misunnelige på de som fikk oppleve seieren den mørke novemberkvelden i 94.

I 1995 var det snakk om å legge ned organisasjonen – vi hadde tross alt vunnet kampen, og det var mange som ikke lenger så behovet for Ungdom mot EU. Heldigvis var det noen som var framsynte og så at EU-kampen ikke var ferdig etter avstemminga, og som insisterte på at organisasjonen måtte leve videre. EU-kampen er nok ikke over før EU er over.  EU-kampen handler ikke bare om innmelding i den Europeiske Union, men også om den stadige tilpasningen som gjøres gjennom direktiver og lignende. I året som kommer skal vi kjempe vårt ytterste mot både Datalagringsdirektivet og Helsedirektivet, samtidig skal vi rette søkelyset mot EUs usolidariske handelsavtaler og de store problemene innen arbeid og velferd.

Jeg tror vi alle kan være enige i at Ungdom mot EUs tid ikke er over, og vi inviterer alle som vil til å komme og feire 20-årsdagen vår sammen med oss den 17.februar. Vi møtes foran Stortinget klokken 15.00, spiser kake, hører noen historier fra vår 20 år lange ferd og hygger oss.

Håper du kommer og feirer sammen med oss!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: