Det bikker imot for EU og gjengen…

Det kan ikke være lett å være ja-mann om dagen. De siste tallene viser at sju av ti nordmenn er mot EU, krisa i Hellas ser ikke ut til å kjenne noen grenser, og nå har attpåtil generalsekretæren i Europabevegelsen gått av med pensjon fordi det viste seg at ingen ville ha en EU-debatt eller et EU-medlemskap allikevel.

Men de skal ha for forsøket! Arne Strand skrev i Dagsavisen på lørdag, og prøvde med all sin makt å overbevise oss om at postdirektivsaken er liten og ubetydelig og at vetoretten vår er ikkeeksisterende og ubrukelig, selv om han ikke helt klarer å fortelle oss hvorfor eller hvordan.

Dagens næringsliv bruker lederplassen sin til å ”bevise” at EU-krisa på ingen måte er alvorlig, men bruker argumenter som heller ikke akkurat gavner ja-saken. Sitatet ”EU er alltid i «krise». Det er slik unionen utvikler seg” er ganske betegnede på en tankegang som ønsker å rettferdiggjøre mer overnasjonalitet og mindre folkestyre, for når EU ”utvikler seg”, betyr det egentlig bare nye reformer som tar makta fra lokalsamfunn.

Nikolai Astrup prøver å overbevise oss om at vi har deltatt økonomisk i EU siden 1994, og at det har vært det beste som har skjedd oss… Han utelater glatt å nevne at vi ikke er en del av Euroen, som har vært katastrofal for flere av EU-landene, og som ville vært en del av et EU-medlemsskap for oss også.

Nei, det er ikke greit å være for EU når nesten ingen andre er det. Vi er glade for å være på vinnerlaget. Tilhengere henger alltid etter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: